Do formy po Vánocích: Jak na to?

Cvičení jde vždy o trochu hůř po nějaké pauze (bohužel většinou čím je pauza delší, tím těžší jsou opakované začátky…). Jak po novém roce zpátky do formy? Sepsali jsme pro tebe pár tipů, které nám v Pinky Protein pomůžou navázat tam, kde jsme skončili.

Pinky_po_vanocich

Sport, to není jenom fitko

Venku je sice zima a na turnaj v plážovém volejbalu to zatím nevypadá, ale pohyb se přece ani v zimě neomezuje jen na běžící pás a bench press!
Pořiď si dobré oblečení a uvidíš, že běhat se dá i venku. V parku, v lesíku nebo na polní cestě…  A nezapomínej ani na zimní sporty. Lyže (pokud nám teda ještě někdy nasněží) nebo lední brusle jsou zábavným způsobem, jak se vracet po Vánocích do formy.

Méně, ale častěji

Nárazovým odrovnáním se ve fitku a následnou čtrnáctidenní rekonvalescencí ještě nikdo nezhubnul. Pro tvou kondičku bude mnohem lepší cesta začít třeba s menší zátěží, menší vzdáleností nebo kratším časem, ale zato několikrát týdně.

Míň cukrů, víc proteinů

Vánoce, to jsou svátek rychlých cukrů. Cukroví, vánočka nebo bohužel už i v Česku typický vánoční nápoj Coca-Cola. O tucích už ani nemluvě. Zkus se tedy po svátcích zaměřit na poměr přijímaných živin. Omez jednoduché cukry, nepřeháněj to s tuky a ujisti se, že přijmeš za den tolik proteinů, kolik bys měla.

Pomoct můžou doplňky

Nemáš tolik energie, kolik by sis představovala? S tím ti v Pinky umíme pomoct. Ne vždycky se člověku cvičit chce, a my to plně chápeme. Právě proto jsme ve spolupráci s odborníky dali dohromady náš nakopávač Skinny Drink, který ti pomůže nastartovat tělo k lepšímu výkonu a rychleji spalovat tuky.

A pokud chceš po Vánocích zformovat postavu, dostane tě náš Pinky Burner spalovač tuků. Termogenní látky ve spalovači podpoří tvé sportovní snažení a pomůže mobilizovat tvé tukové zásoby a přeměnit je na energii. Zrychlí metabolismus a lehce sníží chuť k jídlu.

Více vlákniny

Během zimy často z jídelníčku vypustíme čerstvou zeleninu, která obsahuje vysoké množství vlákniny. Dospělý člověk by měl přijmout cca 30 g vlákniny za den, není však výjimkou, že jí sníme sotva polovinu!

Nezapomínej tedy do svého stravovacího plánu zařadit:

  • Čerstvou zeleninu
  • Celozrnné obiloviny
  • Oříšky
  • Semínka
  • Luštěniny
  • Čerstvé ovoce

Nestíháš ráno snídat nebo si připravovat svačinky do práce nebo do školy? Tak to si zamiluješ naše ovocné Fruity Smoothie. Jablíčka, maracuja a chia semínka dodají tvému tělu vlákninu a potřebné omega-3 a omega-6. V našem smoothie nenajdeš žádná dochucovadla ani barviva, kromě přirozené chuti ovoce jsme jej přisladily erythritolem a čekankou, přírodními sladidly s téměř nulovou kalorickou hodnotou.