5 důvodů, proč tvé bříško není takové, jaké by sis představovala

sedylehy

 

Proč mi pořád nejde zhubnout břicho, rozčiluješ se při pohledu do zrcadla… Která z nás by netoužila po plochém bříšku! Možná ti v cestě za vysněnou postavou brání některá z chyb, o kterých jsme se pro tebe rozepsaly níže.

1. Jednostranný trénink

Mnoho z nás dělá tu chybu, že ve snaze o ploché bříško si dá párkrát do týdne před spaním sedy lehy v domnění, že takto přemění břišní tuk ve svaly. Ano, bříško se zpevní a svaly posílíš, ale máme strach, že to nepovede k výsledku, jaký by sis představovala. Aby se totiž skutečně pálily tuky, cvičení musí být kompletní a nejlépe kombinovat posilování všech partií a kardio.

2. Spoustu sladkého a málo bílkovin a vlákniny

Jestli ujíždíš na prázdných kaloriích a po cvičení se odměňuješ spíše sladkým nebo tučnějším jídlem než večeří plnou proteinů, nejspíš si cestu k vysněnému bříšku ztěžuješ. Základ pro úbytek tuků je vydat více energie než příjmeš. A nejenom bříšku prospěje dostatek vlákniny ve stravě, snížení příjmu jednoduchých cukrů, dostatek proteinů a vlákniny.

Tělo totiž pálí tuky teprve ve chvíli, kdy mu „dojdou“ sacharidy. Nedostatek vlákniny zase způsobuje tzv. nafouklé břicho. Součástí tvého obědu nebo svačiny by měly být potraviny jako brokolice, mrkev, kapusta, pohanka, jáhly, luštěniny nebo oříšky.

Tip Pinky Protein: Nezapomínej, že bílkoviny by zvláště při sportu měly tvořit až 25 % tvého jídelníčku! Občas je to těžké každý den splnit, holky, my víme… Proteiny ale nejenom, že pomáhají udržet svalovou hmotu a tím udržovat metabolismus, ale po jídle plném bílkovin se také cítíme více syté a nemáme už potřebu „zahnat chutě“ sladkým nebo tučným jídlem.

3. Hormony

Tady tě musíme zklamat, příroda je příroda a tohle prostě neovlivníme. Některá z nás má to štěstí, že se jí tuky ukládají rovnoměrně po celém těle, jiná prostě větší boky mít bude, i kdyby se do toho fitka přestěhovala… Estrogen, testosteron, geny… 

4. Zavodnění

Věděla jsi, že zadržování vody v těle trápí až 70 % žen? A jak poznáš, že i tvé tělo zadržuje vodu? Zvlášť pokud máš sedavé zaměstnání nebo chodíš do školy, můžeš cítit „těžké nohy“, (nejen) v létě otékající prsty, otoky pod očima, časté změny tělesné hmotnosti (spíše drobné výkyvy v řádu několika kil), nadměrné pocení nebo na sobě pozorovat celulitidu.

 A tady opět platí, zkus omezit jednoduché sacharidy… Ty na sebe totiž vážou vodu a když se ti podaří snížit jejich příjem, odvodnění půjde lépe. Také míň sol a dodržuj pitný režim (ne, zavodnění se nezbavíš tím, že přestaneš pít, přesně naopak). A pomocníkem v boji se zavodněním ti může být i náš Odvodňovač Queen.

5. Stres a nespavost

Snahu o redukci váhy a formování těla pěkně komplikuje stres a často i se stresem spojené přejídání nebo nedostatek spánku.

Aha, díky za radu. Super, že to vím, tak já se teda konečně stresovat přestanu, řekneš si a všechen stres z minuty na minutu zmizí a vše je najednou zase báječné, a… My víme. Přestat se vědomě stresovat zvládnou možná zenoví mistři někde v horách, pro nás, běžné smrtelnice je to trošku větší oříšek.

Nám v Pinky Protein pomáhá se stresem sport (Zklidníš psychiku a zpevníš tělo? Win-win!) , některé z nás se potřebují pořádně vybít během nebo silovým tréninkem, jiné dají přednost józe a meditaci. Každá prostě máme to svoje.

Věříme, že i tobě se podaří (nebo už podařilo) najít pohyb, který ti pomůže pročistit si hlavu. Ale jestli stále bojuješ s tím, že i po cvičení se ti hůř usíná, s naší fitnessačkou Ivkou Sarauerovou jsme vymysleli kombo minerálů a vitaminů pro regeneraci a příjemné usínání.

Takže nezapomínejte, holky. Klíčem k plochému bříšku nejsou nekonečné sedy lehy až do strhání těla. A hladovka už vůbec ne.

Cílem není ani to, aby kila letěla dolů! Cesta k vyváženému životnímu stylu nevede přes každodenní úzkostlivé sledování váhy. Proč? No protože při rychlém hubnutí se snadno dostaví jojo efekt a navíc… Kilo svalů váží víc než kilo tuku! Takže až se zděsíš, že jsi před čtvrtrokem začala cvičit, mírnit se s cukry, nezdravými tuky a doplňovat protein, a přitom tvoje váha poskočila o dvě kila, vzpomeň si na nás. A taky na bod 5. ;)