6 tipů na vánoční dárky pro nadšenou sportovkyni a fitnessačku

fitness_vanoce

Vánoce klepou na dveře. Na náměstích už se staví stromy, v obchodech už hrají koledy a ty stále tápeš, co dát své sestře, kamarádce nebo holce pod stromeček? Jestli miluje sport, fitness a aktivní životní styl, jsi tu správně! Máme pro tebe pár tipů, čím obdarovat holku, která žije pohybem a zakládá si na zdravém životním stylu.

Tak tedy… Co dát sportovkyni a fitness holce k Vánocům?

1. Kvalitní sportovní oblečení

Sportuje ráda i v zimě? A má k tomu vše, co potřebuje? Sportovní oblečení se liší nejen s ohledem na druh sportu, který provozuje, ale i s ohledem na roční období. Miluje běh? O tom, že má odpovídající sportovní obuv s ohledem na to, jestli běhá v přírodě nebo po asfaltu, ani nepochybujeme, ale co takhle sportovní čelenka do zimy, běžecké termolegíny nebo větru a dešti odolná sportovní bunda?

Nebo dává přednost indooru, tedy halám a fitness centrům? I tam má oblečení a obuv jiné vlastnosti a očekávají se od něj trošku jiné funkce. Pokud běhá raději na páse než v lese, oblečení nemusí ani tak hřát, jako spíš dobře větrat a spolehlivě odvádět pot. Radost můžou udělat kvalitní fitness legíny nebo stylové tílko.

Chápeme ale, že do správné velikosti a střihu se trefuje poměrně těžko. Proto může být skvělým dárkem třeba doplněk jako je šátek, běžecké pouzdro na mobil nebo předplatné do jejího oblíbeného fitka nebo na lekce. 

2. Vybavení pro domácí posilovnu

Pomoz jí vybavit její domácí posilovnu! Kvalitní karimatku, kterou může využít na domácí cviky i stretching po posilování, určitě ocení. Radost určitě udělají i domácí činky, kettlebell, balanční podložka na zpevnění středu těla nebo třeba lehký a skladný stepper. Pokud nejraději cvičí s vahou vlastního těla, vhod jí přijdou i cvičební gumy nebo posilovací kolečko.

3. Fitness stravu od základu

Fitness je její život? Hlídá si, co jí a na vyváženém jídelníčku si dává záležet? Ukaž jí, že ani snídaně nemusí být plná jednoduchých sacharidů, a přitom chutnat skvěle a ještě dodat pořádnou dávku bílkovin do svalů už po ránu. Překvap ji na Vánoce snídaňovou proteinovou kaší od Pinky Protein. Naše stálé příchutě si zamiluje, zkusit může třeba kaši obohacenou o kolagen na pleť, vlasy a nehty.

4. Doplňky do fitka

Jakmile za sebou zavře dveře kanclu, utíká do fitka? V tom případě si zamiluje naši praktickou skládací tašku přes rameno. Je to ideálka nejen na cestu na lekci, ale třeba i na pláž. A když ji nepotřebuje, snadno ji složí do šuplete nebo do kabelky. Taška je prodyšná, takže snese i použité sportovní oblečení ;)

Už zase ti bere tvůj starý ručník s tím, že to přece na ty stroje stačí? Věř nám, s pořádným sportovním ručníkem se cvičí mnohem líp! Dobře schne, rychle saje a na rozdíl od toho koupelnového je úžasně skladný, lehoučký a nezabere moc místa v tašce.

A pokud už pořádný ručník má, shaker na její oblíbený protein, BCAAčko nebo ionťák se neztratí nikdy. Kromě toho, že si jej může přibalit na lekci ve fitku, ale třeba si do něj může ráno připravit smoothie nebo kolagen a užít si zdravou svačinku o pauze ve škole nebo v práci.

5. Péči o svaly

Posiluje jako divá, chodí na tréninky několikrát týdně nebo jede na vytrvalost? Tak to je určitě obdivuhodná holka, my si ale dovolíme upozornit na nutnost o namáhané svaly taky řádně pečovat! Jednak proto, aby se velkým energetickým výdejem neztrácely (protože nikdo přece nechceme ve snaze o spálení nějakého toho tuků navíc přijít o svalstvo!), ale taky proto, aby se správně regenerovaly pro tréninku.

A proto jsou potřeba vhodné aminokyseliny. Tělo si je neumí tvořit samo, takže je musíme přijmout ve stravě. Glutamine nebo BCAA obsahující l-leucin, isoleucin a valin se rozpustí ve vodě a vypijí ve formě po ovoci chutnajícího nápoje nejlépe krátce po tréninku. Glutamin a BCAA pomůžou budovat novou svalovou hmotu a chránit při zátěži tu, která už byla vytvořená.

 Glutamine by IVKABCAA by IVKA

6. Protein, protože toho není nikdy dost!

Kdo chce nabrat svaly nebo zredukovat nějaké to kilo, ví, že dostatek bílkovin ve stravě je základ, bez kterého to prostě nejde. Jenomže ne vždycky si holky zvládají jídelníček skládat tak, aby jeho proteinová složka byla dostatečná. A od toho tu jsou proteiny v prášku. A neboj, nejde o žádný podivný elixír, je to syrovátková bílkovina extrahovaná z kravského mléka. Náš Protein by Ivka vyrábíme z mléka ze Slovenska metodou, při které zůstane maximum bílkovin, ale minimum tuků a cukrů. A jako bonus se při procesu eliminuje laktóza, takže jej můžou i holky, které trpí nesnášenlivostí laktózy.

Svoji fitnessačku můžeš pod stromečkem překvapit proteinem v cenově výhodném balení. V balíčku najdeš vanilkový protein, který jsme dali dohromady spolu s fitnessačkou a účastnicí Master Chefa Ivkou Sarauerovou, a lahodný Milkshake s příchutí čokolády a banánu. No a k tomu zdarma náš Pinky Protein shaker pro snadnou přípravu proteinového nápoje. To prostě chceš! ;)

 fitness_produkt.foto (1)

Z Pinky Protein vám přejeme, ať vybrané dárky udělají radost! Mějte šťastné a veselé!